Legyen képed hozzá!

Mert a szöveg nem minden. Ahhoz, hogy minél gyorsabban megragadd a figyelmet, képek kellenek, amiket a szövegeidhez illusztrációként használhatsz. Valójában a színek és a képek azok, amik a leginkább élővé teszik az oldalad, minél egyedibbek és hangulatosabbak a képeid, annál könnyebb megteremtened azt az atmoszférát, amit szeretnél.

 

Ez mind szép és jó, de honnan szerezzek képeket?

Igen, ez igényel némi utánajárást, ugyanis a „Google-ről lekapok pár képet” nem jó megoldás. Egyrészt nem valószínű, hogy elég nagy képet sikerül találnod, amivel dolgozni tudok. Másrészt az szinte bizonyosan jogvédett lesz, így nem használható fel csak úgy akárhol, ellenkező esetben mindenféle jogi következményekkel számolhatsz.
Olyan képet kell az oldalahoz megálmodnod, ami szabadon felhasználható magán és üzleti célra (personal and commercial use) egyaránt.
Ahogy mindig, most is adok néhány tippet, merre indulj el:

  1. Ha fotós, vagy, esetleg festő, nyert ügyed van, mert rögtön meg is alkothatod őket. Ennél egyedibbet nem fogsz találni, az fix.
  2. Aztán ott vannak a fizetős ún. stock fotó oldalak, de egyfelől a legtöbbjük rettenetesen mű, másfelől sokan, főleg cégek használják ugyanazokat az agyon koptatott képeket.
  3. Ingyenes, jogtiszta képeket kínáló oldalak. Ezekből ma már elég nagy a választék, mutatok is pár oldalt, hol érdemes keresgélned:

Nagyjából ugyanazokat tudják, de érdemes mindhármat körbeszimatolni, mert vannak azért eltérések, és lehet, a 3. oldalon találod meg, amit égre-földre kerestél.
Ezek közül nekem egyébként személy szerint az unsplash a kedvencem. Itt találtam eddig a legnagyobb választékot, a legjobb minőségben. Emellett itt voltak a legelvontabbak is a képek, úgyhogy ha valami elborultabbat keresel, itt valószínűleg meg fogod találni.

Jó böngészést!

Esperanza

Most szólj hozzá!

Ne aggódj, az e-mail címed nem jelenik meg nyilvánosan.